Bemutatkozás

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Eger legrégebbi katolikus óvodája és általános iskolája, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola honlapján.

A mai világban nagyon fontosnak tartom az oktatás mellett, hogy gyermekeinket, Istenben hívő, hazájukat szerető, embertársaikat tisztelő felnőtteknek neveljük. Intézményünkben az oktatás mellett a lelki értékek fontosságát hangsúlyozzuk. Intézményünk fő célja, hogy a hozzánk járó gyermekek megismerjék Jézus Krisztust, és tanítását, és így megtalálják a hozzá vezető utat. Törekszünk arra, hogy minden gyermekben megtaláljuk az értékeket, és azokat igyekszünk kamatoztatni. Jézus Krisztust tekintve példaképünknek, szeretettel, türelemmel, gondoskodással fordulunk a gyermekek felé.

Intézményünk 1929 óta működik iskolaként, ami a kezdetekkor a Szent Imre nevet viselte. Az iskola sokáig V-ös, majd Deák Ferenc Római Katolikus Általános Iskolaként működött. 2009-től Dr. Ternyák Csaba Érsek Úr jóvoltából, ismét Szent Imre névét viseli iskolánk, mely kiegészült a Jó Pásztor Óvodával. 2017. szeptember 1-jétől, intézmény összevonás következtében a Kossuth utca 8. szám alatti épület, és vele együtt közel 320 gyermek és 40 iskolai dolgozó került intézményünkhöz, így ettől az évtől Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola a nevünk.

Eger egyetlen katolikus általános iskolája és óvodájaként, vagyunk jelen a városban, és az idei évtől zeneiskolánkba is várjuk a jelentkező fiatalokat. Összevont intézményünkben 3 – 14 éves közti gyerekeket nevelünk. E komplex feladat fő célkitűzése, hogy a hozzánk járó növendékeknek megmutassuk a Jó Istenhez vezető utat, és azon elindítsuk őket. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink intézményünkből kilépve, Istenben hívő, becsületes, hazájukat és embertársaikat szerető felnőttek legyenek.

Oktatási rendszerünkbe kiemelt szerepet kapnak az órarendbe beépített hittanórák, az idegen nyelvek (angol, német) oktatása már első osztálytól, a természettudományok népszerűsítése, valamint az informatika, és ének – zene tantárgy oktatása. A mindennapos testneveléssel, szabadidős programokkal, táborokkal ösztönözzük a gyermekeket az egészséges életmód kialakítására. Fontosnak tartjuk jó közösség kialakítását, és a szülőkkel való jó kapcsolatot, mert hisszük azt, hogy a gyermekekkel csak úgy lehet szép célokat elérni, ha szülő és pedagógus összefognak.

Honlapunkon keresztül betekintést nyerhet iskolánk életébe, programjainkba, pályázatainkba. Amennyibe elnyerte tetszését, kérem látogassa meg intézményünket nyílt napjaink alkalmával, hogy személyesen is megtapasztalja iskolánk hangulatát, légkörét, és megbizonyosodjon a nálunk folyó munka eredményességéről.

Valkó Viktor

intézményvezető

Deák u.
Kossuth u.
Jó Pásztor Óvoda

Közzétételi lista

Iskolánk dokumentumai

A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésrõl szóló törvény végrehajtásáról 23. §-a által előírt, iskolánkkal kapcsolatos legfontosabb információkat itt megtekintheti.