7/B - 2017

2017. október 9-én elindultunk Szlovákiába a Határtalanul pályázatnak köszönhetően. Így kezdődött rendhagyó hetünk.

Előzetes feladatként fel kellett készülnünk egy-egy helyszín történetéből.

Kassa

Első állomásunk Kassa volt, ahol csoportokra osztva körbejártuk a belvárost és városismereti feladatokat oldottunk meg. Miután Rákóczi sírját megkoszorúztuk, folytattuk utunkat a Szádelői- völgybe.

Szádelői- völgy

A túra után elfoglaltuk első szálláshelyünket. A fárasztó éjszaka után, az osztály egyik fele felfedezte a Buzgó-barlang rejtélyeit, a másik csapat pedig Várhosszúrét faluközpontját.

Andrássy kastély

Délután pedig megcsodáltuk az Andrássy-család lakhelyét, a betléri kastélyt.

Magas-Tátra

Szerdán mi is iskolában kezdtük a napot, de szerencsére csak látogatóban voltunk a rozsnyói Fábry Zoltán iskolában. Ezután a Magas-Tátrába utaztunk. Először is siklóval felmentünk túránk kiindulópontjára, majd innen gyalog indultunk tovább a Tarpataki-vízesésekhez.

Tarpataki-vízesés

Először is siklóval felmentünk túránk kiindulópontjára, majd innen gyalog indultunk tovább a Tarpataki-vízesésekhez. Útközben még egy serpával is találkoztunk. A szállásunk Tátralomnicon volt, ahol minden szobában volt WIFI. ( A fiúk még szlovák lányokkal is beszélgettek- angolul! )

Késmárk

Csütörtökön Késmárkon megtekintettük Thököly sírját, az evangélikus fatemplomot és a Thököly várat. Délután ismét túra következett, méghozzá a Csorba-tótól a Poprádi-tóig.

Zejmár-szurdok

Pénteken a Zejmár-szurdokban létrákon és vaslépcsőkön kalandtúráztunk. Ezután pedig indultunk haza.

Bármikor visszamennénk!