Észt partnertalálkozó

A projekt utolsó mobilitása 2022 május 21-26 között zajlott az észtországi Narvában.

Narva városát egy játékos városnéző túra keretén belül fedezték fel a diákok, mely során különböző feladatokat oldottak meg. A diákok műhelymunkán vettek részt a Narva-i várban, ahol kulturális elemeket tartalmazó mágneseket készítettek.

A diákok fényképek és videók felhasználásával ebookot készítettek a környék épületeiről és történelméről.

Tartalmas iskolai programokon vettünk részt. A diákok digitális prezentációkat mutattak be a partnerországok kulturális épített örökségéről.

Nagy élmény volt didaktikai anyagok készítése LearningApps segítségével. A diákok csoportokban készítettek tankockákat a kultúrális örökségek témában.

Résztvettünk egy kiránduláson is Tartuba, ahol az épített örökség felfedezése csapatokban zajlott. A program része volt az AHHHA Tudományos Múzeum meglátogatása is, ahol interaktív workshopon és bemutatón vettünk részt.

A diákok a Canva alkalmazással digitális posztereket készítettek a projektről. Lehetőségünk nyílt órák látogatására is, ahol megfigyelhettük a CLIL módszer alkalmazását különböző tantárgyak esetében.

Sikerült egy élő eTwinning eseményt is megszervezni, ahol a partnerországok diákjai beszámoltak az Észtországban átélt kulturális kalandjaikról. Egy Padlet oldalon gyűjtötték össze országaik legjelentősebb épített emlékeit, melyekből az észt iskolában fotókiállítást rendeztünk.

https://padlet.com/ignatjeva77/wzyxfwh2n78msatk

Iskolánkból 4 tanuló vett részt a partnertalálkozón: Kaczur Kamilla, Gál Katalin, Soltó Márk Barnabás 7.d és Zvada Botond 7.c

Kisérők: Sajbán Zsuzsanna, Demeter Krisztina és Mészáros Éva