Eger mobilitás

2022 március 5-10 között zajlott az 5. mobilitás Egerben. 12 diák és 13 pedagógus érkezett hozzánk az 5 partnerországból (Románia, Görögország, Észtország, Portugália, Olaszország).

A témánk a valláshoz köthető kulturális örökségek bemutatása volt.  A program részeként ellátogattunk az Egri Várba, ahol megnéztük a Hősök termét, a kaszárnyatermeket, a vártörténeti kiállítást. Megnéztük az Érseki Palotát, ahol molnárkalácssütésre is volt lehetőség. Mezőkövesdre is kirándultunk, ahol a matyó népművészetet mutattuk be. Kézműves foglalkozásokon vettünk részt, melyek során hímeztünk, mézeskalácsot és karkötőt készítettünk körmöcskével.

Lehetőségünk volt egy népi táncbemutatót megtekinteni, valamint részt venni egy táncházban is.

Kirándultunk Máriapócsra is, ahol megnéztük nemzeti kegyhelyünketNyírbátorban a Báthory várat látogattuk meg. A kulturális élményeken túl iskolánk 7.-es diákjai bemutatták az erre az alkalomra megtanult zenés angol színdarabot, melynek címe a „Friendly Dragon” volt.

Több workshopon vehettek részt a diákok, valamint lehetőségük nyílt országuk vallásos kulturális örökségeit bemutatni. A külföldi és magyar tanárok mini órákat tartottak a gyerekeknek, ahol játékos formában tanultak a kultúráról és vallásról.