“Diversity Makes Union” Erasmus KA229

A “Diversity Makes Union” Erasmus KA229 projektben hosszú kihagyás után végre újra mobilitáson vehettek részt iskolánk tanulói: Veres Lilen, Pozsonyi Hanna és Heiling Kristóf, valamint a kisérő tanárok: Sajbán Zsuzsanna és Valkó Viktor.
A találkozónak a romániai “Teodor Balan” iskola adott otthont Gura Humorului-ban. Minden partner képviseltette magát, így a 6 ország (Románia, Magyarország, Észtország, Görögország, Olaszország, Portugália) diákjai és pedagógusai töltöttek el együtt 4 nagyon tartalmas napot.
Néhány tevékenység a sok közül:
1. Erasmus felvonulást tartottunk a városban a projekt logójával és a 6 ország zászlajával.
2. “TÖRTÉNELEM ÉS NEMZETI IDENTITÁS” WORKSHOP

A diákok 6 csapatban dolgoztak és közösen készítettek párbeszédeket és szerepjátékot egy kulturális incidenst tartalmazó szöveggel kapcsolatban

3. WORKSHOP : “A SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG SZEREPE EURÓPAI IDENTITÁSUNK ALAKÍTÁSÁBAN”

A diákok képekkel és rövid prezentációkkal ellátott e-könyveket készítettek a sokféleségben egyesülést teremtő szellemi örökség szimbólumairól és elemeiről.

4. eTwinning LIVE EVENT: 3 témában ( zene, tánc, szimbólumok) bemutattuk a 6 ország szellemi örökségének néhány elemét, a diákok pedig egy Kahoot quizzel bizonyították megszerzett tudásukat. Az eseményt gazdagította az is, hogy az otthon maradt tanulók is bejelentkeztek online ebbe a tevékenységbe. 
Természetesen kirándulásokon is részt vettünk: .  Soimul sípályaa Kultúrpalota és a Néprajzi Múzeum Jászvásáron,  Voronet Kolostor, Moldovita Kolostor, Sucevita Kolostor és Margineaa suceavai Fejedelmi Erőd és a Román Falumúzeum.
Sajbán Zsuzsanna
Koordinátor