Diversity Makes Union 2. partnertalálkozó

A Diversity Makes Union című Erasmus + pályázat 2. nemzetközi partnertalálkozójának a portugáliai São João da Madeira városában lévő  Agrupamento de Escolas João da Silva Correia általános  iskola adott otthont 2020. február 29-március 5 –ig.

 

Iskolánkat 4 tanuló (Fejes Virág, Valkó Viola,Hajdú Bálint, Holló Botond) és két pedagógus (Sajbán Zsuzsanna, Csépányné Ipacs Katalin) képviselték.

A vendég pedagógusok foglalkozásokat, órákat tartottak a programban résztvevő diákoknak nemzeti, kultúrális és természeti örökségek témában.  A diákok szintén digitális prezentációt készítettek kulturális örökségeinkkel kapcsolatban, melyeket a portugál iskolában előadtak.

Az ott töltött hét során megismerkedtek a környékbeli nevezetességekkel, ellátogattak egy ceruzagyárba, a World Discoveries-be, a Reserva Natural das Dunas de São Jacintonevű természetvédelmi területre, Portóban városnéző túrát tettek, Aviroban sétahajókáztak, valamint a város polgármestere is fogadta az Erasmus csapatot.

Az egyik legnagyobb élményt az Atlanti-óceán partján tett séta jelentette. Az utolsó napon nemzetközi csoportokban Power Point bemutatót készítettek kulturális és egyéb élményeikkel kapcsolatban.

Minden partner magával vitte a saját projekt bábuját. A magyar bábu, Jankó is emlékezetes utazást tudhat magáénak.