EKKE Zöld hét

Az idei évben a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, AMI diákjai meghívást kaptak az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem által szervezett Zöld Hétre, mely a fenntarthatóságról, környezetünk védelméről szólt.
4. osztályosaink részt vettek a Zöld Hét megnyitóján a Líceum aulájában és az ott megrendezett flashmob-on.
Iskolánkban a rendezvény szervezői rendhagyó tanórákat tartottak, melynek témái „Elektromos eszközök a háztartásban”, valamint a „Fenntartható közlekedés” voltak.
Diákjaink részt vehettek a témával kapcsolatos rajz és fotópályázaton, a díjazott diákok a Líceum épületében ünnepélyesen vehették át megérdemelt okleveleiket és egy kiránduláson is részt vehettek
Iskolánkból az alábbi gyerekek vettek részt a díjátadó ünnepségen:
Bozsik Anna 4.d
Tóth Sarolta 4.d
Kun Krisztina 4.d
Papp Lilla 4.d
Erős Gergő 4.a
Bocsi Áron 4.a
Balázs Gellért 4.a
Barta Miklós 4.a
Nagy Csaba 4.a
Bíró Nóra Sára 4.b

Szívből gratulálunk diákjainknak!

A Zöld Hét keretében, felsős diákjaink közül több osztállyal is részt vettünk a „Városi vadvilág” c. rendezvényen, mely az Egyetem Botanikus Kertjében került megrendezésre. Sok olyan élőlénnyel ismerkedhettek meg diákjaink testközelből, amelyek előfordulnak a városokban, csak nem nagyon figyelünk rájuk, vagy már megszoktuk őket. Játékos formában sok érdekességet is megtudhattak ezekről az élőlényekről, közben a Botanikus Kert ösvényeit is bebarangolták, ahol különleges növényeket, de fűszernövényeket is felfedezhettek.
Az alsós gyerekek, pedagógusaik segítségével virágba borították a Deák utcai épületünket. Köszönjük a szülők által beküldött sok – sok virágot.
Április 22-én a 7.e osztály tanulói önkéntes segítőként vettek részt a városi civil szervezetek által szervezett Föld napi rendezvényen a Civil Közösségek Házában. A gyermekek lelkesen segítettek virágültetésben, kézműveskedésben, sátorállítás, tájékozódó futás lebonyolításában. Ezzel a munkával is szerettük volna felhívni az emberek figyelmét a Föld védelmének fontosságára!

Hálásan köszönjük a lehetőséget, bízunk benne, hogy diákjaink a jövőben is fontosnak tartják majd, hogy környezettudatos életet éljenek!