Iskolánk büszkesége: Kun Krisztina

Kun Krisztina 11 éves, 5. osztályos tanulónk.

Három éve kezdett fallabdázni az Egri Squash egyesületben. 2022. októberében, U11 korosztályban már országos bajnok lett. A 2022/23-as szezonban 7 versenyen vett részt, amivel nemcsak korosztálya, de a teljes junior versenysorozat legszorgalmasabb versenyzője volt. A 2023/24-es szezonban eddig egy junior ranglistaverseny került megrendezésre, melyen Krisztina egy korosztállyal fentebb kellett, hogy játszon, 11 évesen az U15-ben, ahol szép játékkal, nemzetközi rutinnal rendelkező versenyzőket sikerült megszorongatnia. Így itt a 4. hely dobogóval ér fel.

Szülői, edzői és szponzori támogatással sikerült elindulnia már európai junior versenyeken is. Krisztina első nemzetközi megmérettetésén, 2023. szeptember 28.-30. között Pozsonyban, a Szlovák Junior Open nemzetközi versenyen, kiváló játékkal U13 korosztályban 2. helyezést ért el. Második nemzetközi megmérettetésén, Budapesten, 2023. október 13.-15. között, a Nissan Centrum Hungarian Junior Open nemzetközi versenyen, U13 korosztályban ismét sikerült a dobogó második fokára kerülnie. A következő nemzetközi versenye novemberben, Lengyelországban, Wroczawban lesz.

Közeli céljai közé tartozik az Európa bajnoki cím megszerzése, az olimpiára való kijutás (2028-ban Los Angelesben már a squash is ott lesz az olimpiai játékok között), távoli célja pedig, hogy világbajnok legyen. Egyesületének, Iskolájának, Egernek, leendő szponzorainak, és hazánknak is büszkeségévé válhat. Kiváló példaképe lehet korosztályának – a sportolás és az egészséges életmódra való ösztönzés szempontjából is.