Floorball-Unihoki Országos Diákolimpia döntő

A Floorball–Unihoki Országos Diákolimpia döntő, Érd Batthyány Sportiskolai Általános Iskola

2023. május 9.

Az Országos Floorball-unihoki Elődöntőn 2023. április 19-én kivívta csapatunk a továbbjutást a május 9-i Floorball–Unihoki Országos Diákolimpia döntőbe. (Az országban összesen 28 csapat nevezett a diákolimpiára.) Sajnos csak egy héttel a döntő előtt derült ki, hogy a továbbjutott 8 fős fiú csapatunk 5 tagja iskolánk Határtalanul Programjának szlovákiai kirándulásán vesz részt a verseny időpontjában. Ezért a jól összeszokott és ütőképes csapat hiányzó tagjait helyettesíteni kellett.

A nehéz helyzetben a 8. a osztály néhány diákja vállalkozott rá, hogy kisegít bennünket. Ők már néhány éve abbahagyták a floorballozást, ezért intenzív felkészítésre volt szükségük.  Szerencsére Herpai Imre tanár úr jóvoltából a Hunyadi Mátyás Általános Iskola – szintén döntős – lány floorball csapatával játszhattunk egy edzőmérkőzést. Rajtuk kívül segített még Hajdú József floorball játékvezető is, akivel közösen tartottunk még egy külön edzést, hogy jobban össze tudjanak szokni a csapattagok. Mindkét edzés hasznosnak bizonyult. Csapatunk a mérkőzéseken a Magyar Floorball Szövetség pályázatán elnyert Excel floorball ütőket használta.

Végül május 9-én 7 játékossal utaztunk el a döntőre, Érdre a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolába. Csapatunk tagjai: Cserháti Dóra, Nagy Iván Dusán, Nagy Sándor, Rónai Virág, Szabó Zsombor, Szuromi Bálint, Zobolyák Marcell.

Diákjaink a csoportmérkőzések során lelkes és bátor kiállással legyőzték egyik ellenfelünket. A döntőben mindenki a legjobb tudásának megfelelően játszott. Kiemelkedően teljesített Szuromi Bálint a kapusunk, aki higgadtan és ügyesen védte ki az ellenfelek legtöbb lövését. Csapatunk végül a 8. helyet szerezte meg.

Gratulálok a szép teljesítményükhöz!

Gyárfás Csaba
testnevelő, edző