Velünk történt…

Évnyitó

25. jubileumi tanévnyitóját tartottuk az egri székesegyház falai között. Idén már több mint 750 diák kezdte meg a tanévet a Szent Imrében.

2017/2018. 

Évzáró koncert

Megtartotta évzáró koncertjét az Egri Érseki Fiúkórus június 21-én.

Tekergö

A  Babszem Jankó Gyermekszínház vezetője Baráth Zoltán, június 11-én meglepetés táncházat szervezett az alsó tagozatos tanulóink részére.

Erasmus+

Spanyolországi utazásunk beszámolója…

Környezetvédelmi világnap

1972-ben június 5-ikét az ENSZ nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította. Mi a tiszteletére zöldbe öltöztünk.

Elsöáldozás

Iskolánk 3. osztályos tanulói május elején találkoztak először Jézussal.

Gyermeknap

Iskolai gyermeknapunkat június 1-én tartottuk…

Pünkösdölö

Ez évben is megtartottuk a pünkösdölő játszóházunkat. 
A 4. E osztály elevenítette meg a pünkösdi kiskirály-né-járás hagyományát, vidám tánccal és énekekkel.

Családi zarándoklat

Május 26-án tartottuk az iskola családi zarándoklatát, melyen több mint százan vettünk részt. Kicsik és nagyok; diákok, szülők és tanárok közösen indultunk útnak az Egerszalóktól alig egy kilométerre lévő Szent Vendel kápolnától. 

SEgítö kutyás bemutató

Az Animal Assisted Therapy Erasmus+ pályázatunk részeként 2018.április 18-án meghívásunkat elfogadva,iskolánkba érkezett  A  ,,Mondjunk mancsot” Terápiás-,  és Segítőkutyás Közhasznú Egyesület  két tagja, kutyáikkal együtt. 

Büvösvölgy 8.b

A 8.b osztály Budán járt a Bűvösvölgy Médiaközpontban ápr.26-án. Különböző foglalkozásokon vettek részt.

Dávid Ádám Egerben

„Dávid Ádám Egerben” volt a címe annak a rendhagyó irodalom órának, ami keretében iskolánkba érkezett a magyar kortárs ifjúsági irodalom egyik jelentős képviselője. 

Középkori vásár 2.c

Az Erasmus+ keretein belül a mi osztályunk „A ki fél a matematikától?” elnevezésű nemzetközi programhoz csatlakozott. Ehhez kapcsolódva március 22-én középkori vásárt rendeztünk.

Erasmus+

A Who is afraid of Mathematics? című Erasmus+ pályázatunk keretein belül április 21-én középkori vásárt tartottunk iskolánk udvarán.

Szent György Napi vásár

Április 21-én a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, AMI diákjai az 5. évfolyam szervezésével Szent György napi vásárt tartottak

Eged-hegyi keresztút

2018. március 14-én, 17 órakor indult 21 “szentimrés” diák az éjszakai Eged – hegyi keresztútra, Vaskó Hajnalka tanárnő vezetésével.

Zöld himnusz

Órási sikert aratott az Erasmus + pályázat keretében futó Future Green Generation project felkérésére írt dal

NyelvÉSZ

Rangos eseménynek adott otthont iskolánk március 23-án. Mi rendezhettük meg a nyelvÉSZ Anyanyelvi Tanulmányi Verseny megyei fordulóját.

Hamvazószerda

“Emlékezzél, ember, hogy por vagy és porrá leszel!”

Alsós Farsang

Az alsó tagozat Kossuth utcai tornatermében 2018. február 9-én tartottuk a farsangi mulatságot. 

Varázstorony versemy

A 7.c és 7.d osztállyal beneveztünk a Varázstorony Versenyre, melyet minden évben az EKE Varázstorony egysége rendez az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Heves Megyei Csoportjával közösen.

 Farsang az újrahasznosítás jegyében

A Future Green Generation projekt részeként az idei farsang az újrahasznosítás jegyében telt iskolánk Deák úti épületében. 

 Adventi koncert

December utolsó tanítási napján adventi koncertet adtak tanulóink. Köszönjük nekik a lelkiismeretes felkészülést.

Ismét farsang

December utolsó tanítási napján adventi koncertet adtak tanulóink. Köszönjük nekik a lelkiismeretes felkészülést.

Cleaning Up Day

Future Green Generation pályázat keretén belül a 4.c és az 5.c osztályok csatlakoztak a “Cleaning Up Day”  tevékenységhez.

Spirit Week

Az Eurotour projekten belül a részvevő országok iskolái ugyanabban az időpontban Spirit Week eseménysorozatot rendeztek, melynek időpontja 2017. december 11-15-ig került meghirdetésre.

 Aranyút

Az iskolánk Arany János születésének 200. évfordulójával kapcsolatban gyermekutaztatási pályázatot nyert el. Ennek keretében, 2017.október 18-19.-én a 6.c osztályosok járhatták be a nagy költő életútját.

 Gyere velünk, mozdulj velünk

Idén 10. alkalommal hirdettük meg, a novemberi egészségnevelési hónap keretében iskolánk tanulói, szülei, barátai számára, a sport délelőttünket.

 Várjátékok

2017.október 7-én,  a 6.a osztály részt vett a Heves megyében élő általános iskolásoknak megrendezett várjátékok játékos vetélkedőjén az egri várban.

 Ovisport

Ismét megrendezésre került a már hagyománynak számító ovisok sportos vetélkedője.

 Adventi szülöi lelki nap …

Nagy örömmel adunk hírt a 2017. 12. 16. szombati szülői lelki napról, melyet Barnai Brigitta nővértársunk vezetésével tartottunk.

 Diakutazás az Eurotour pályázatban

2017. november 19 és 24 között iskolánk négy 7.évfolyamos tanulója: Farkas Dorina, Molnár J, Nagy Emma és Béres Alíz utazhattak el a Csehországi Ceska lIpa városába

 Egészségvédelmi hét

Nagy örömmel adunk hírt a 2017. 12. 16. szombati szülői lelki napról, melyet Barnai Brigitta nővértársunk vezetésével tartottunk.

Biblia Éjszakája

Már nagyon régóta vártuk a Biblia éjszakáját. Az egész rendezvény 17 órától kezdődött, egy csütörtöki napon….

 

 New york, new york …

A Pásztorvölgyi Gimnázium (PVG) által hatodik alkalommal meghírdetett angol civilizáziós versenyen a 6. a osztály három fős csapata (Farkas Fédra, Farkas Janka és Kovács Noémi) képviselte iskolánkat.

Gyümölcsszobor készítés 

2017 október végén a 7. D osztály részt vett az Egészségesen az iskolapadban! című gyümölcsszobor készítő pályázaton.

  Matekversenyen voltunk

  Október 13-án rendezték meg országszerte a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei, körzeti fordulóját. Iskolánkat a Kossuth utcai épületből 10 csapat képviselte.

  Szent Márton püspök emlékezete

  A 4.c osztállyal rá emlékeztünk könyvtárhasználati óra keretében. Három csoportban dolgoztak a tanulók a Kossuth utcai könyvtárban. 

   Határtalanul 7b

   2017.október 9-én elindultunk Szlovákiába a Határtalanul pályázatnak köszönhetően.
   Így kezdődött rendhagyó hetünk…

   Hortobágyi kirándulás

   Hagyományainkhoz híven az idén ősszel is megszerveztük a természettudományos kirándulásunkat a felső tagozatosoknak. A gyerekek körében nagyon népszerű ez a program, mely érdekes, élményszerű ismeretszerzést, tanulást tesz lehetővé.

   Vers és prózamondó verseny

   Gárdonyi Géza emlékére megrendezett vers-és prózamondó versenyünket, október közepén tartottuk…

    Kutatók éjszakája

    Mindig nagy sikert aratnak a fizikai és kémia kísérletek…

    Az idén a 6.b és a 8.b. osztályokkal néztük meg a Líceum udvarán  a látványos kísérleteket.

    Élményszüret Kölyuktetön

    Nagy izgalommal készültünk a szüretre, metszőollókkal felszerelkezve indultunk útnak.

    2017. október 10-én a 6. c osztály az Eszterházy Károly Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében, Kőlyuktetőn járt.

    Népmese napja

    Azért jó 2017-ben népmesét olvasni, mert……

    • … a mese új szavakat tanít.
    • … fejleszti az IQ-dat.
    • … a világból és a lélekből meríti a témáját.

    FUTURE GREEN GENERATION FLASHMOB AZ EGRI DOBÓ TÉREN!

    AZ #ERASMUSDAYS MAGYARORSZÁGI ESEMÉNYEI FUTURE GREEN GENERATION FLASHMOB AZ EGRI DOBÓ TÉREN! Október 12-én és 13-án 20 európai uniós ország közel 1000 eseményéhez csatlakozva idén először Magyarországon is megrendezésre kerül az #ErasmusDays, melynek keretében minden...

    Mersin partnertalálkozó

    Az „A Magical Dream” nevű nemzetközi projekt következő LTTA partnertalálkozója 2018. május 31. és június 4. között zajlott a törökországi Mersinben. Iskolánk négy tanára ismerkedhetett meg a török Inönü Ilkokolu általános iskola tanáraival, diákjaival és tanítási...

    Az Egri Érseki Fiúkórus évzáró koncertje

    Az Egri Érseki Fiúkórus évzáró koncertje Megtartotta évzáró koncertjét az Egri Érseki Fiúkórus június 21-én. A fiatal dalnokok az egri Templom Galériában adtak egy több mint egyórás műsort, majd másnap osztrák turnéra...

    Tekergő

    A  Babszem Jankó Gyermekszínház vezetője Baráth Zoltán,  június 11-én meglepetés táncházat szervezett az alsó tagozatos tanulóink részére. Az Egerszalóki Tekergő Zenekar biztosította  a zenét, és a táncot-mulatságot Szabó Dániel  vezette.  Nagy örömet szereztek a...

    Elsőáldozás

    A legszebb napom Osztálytársaimmal együtt nagyon vártuk az Elsőáldozást. Néhány nappal a nagy nap előtt volt a szentgyónás. Ekkor is már izgultunk, de nem annyira, mint május 6-án reggel, az elsőáldozásunk napján. A templom gyönyörű volt és sok ember ünnepelt velünk....

    Spanyol utazás

    A Future Green Generation Erasmus + projekt 2. nemzetközi partnertalálkozójának a spanyolországi Puertollano városában lévő Colegio primaria San Juan Bosco iskola adott otthont 2018 május 15-19-ig. A programban résztvevő tanárok órákat látogattak,...

    Görögországi utazás

    A 'Who is afraid of Mathematics?' Erasmus + keretein belül két kolléganőnk, Ferenc Tamás Lórándné és Csépányné Ipacs Katalin Görögországba Giannitsa városába utazott május 22-27-ig. Útjuk során betekintést nyerhettek a görög oktatási rendszerbe, az iskolai életbe,...

    Családi zarándoklat

    Május 26-án tartottuk az iskola családi zarándoklatát, melyen több mint százan vettünk részt. Kicsik és nagyok; diákok, szülők és tanárok közösen indultunk útnak az Egerszalóktól alig egy kilométerre lévő Szent Vendel kápolnától. Imádkozva, énekelve követtük a...

    Gyermeknap

    A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, az év legkülönbözőbb napjain. Magyarországon május utolsó vasárnapján. Mi június 1-én ünnepeltük meg ezt a kedves napot.

    Nemzetközi Környezetvédelmi Világnap

    Nemzetközi Környezetvédelmi Világnap június 5. 1972-ben június 5-ikén nyílt meg Stockholmban "Ember és bioszféra" címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája. A konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította. A...