Velünk történt…

Projekttalálkozó és Flashmob

FUTURE GREEN GENERATION FLASHMOB A DOBÓ TÉREN ÉS PROJEKTTALÁLKOZÓ 2018. OKTÓBER 7-12 Világszerte 37 országban rendezték meg október 12-13-án az Erasmus Napokat. Magyarországon 64 különböző eseményt szerveztek iskolák, alapítványok, felsőoktatási intézmények és...

bővebben

Pécsi Rita előadása az érzelmi nevelésről

Iskolanyitogató Október 24-én 17 órától iskolánk közösségi termében kb. 80 szülő és pedagógus előtt tartott előadást Pécsi Rita Kulcs a neveléshez címmel. A nevelésnek egy olyan területét mutatta be, amit mai tudásközpontú világunkban gyakran elhanyagolunk. Az érzelmi...

bővebben

Hangszert a kézbe

Hangszert a kézbeA 4.e osztállyal október 10-én szerdán látogattunk el a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házba, ahol kipróbálhatták a gyerekek a különböző húros és ütős hangszereket. Mivel az osztályból többen tanulnak valamilyen hangszeren, így nagy örömmel próbálták ki a...

bővebben

Kutatók éjszakája

Kutatók éjszakájaSzeptember 28-án a 4.e osztállyal részt vettünk a Kutatók éjszakája programon. Az Eszterházy Károly Egyetem C épületébe mentünk el. Három különböző helyszínt kerestünk fel. Az egyiken állatok lábnyomait kellett párosítani az állatok képével. A második...

bővebben

Napközisek a könyvtárban

Napközisek a könyvtárbanOktóber 3-án a a 6.c és d osztályosokkal a Megyei Könyvtárban voltunk kínai napon, Kínai írást tanulhattunk, tea szertartáson vehettek részt a gyerekek, kínai mesét hallottak és...

bővebben

Hangszerekkel a világ körül

Hangszerekkel a világ körül A Forrás Kulturális Központ idén is alkalmat adott arra, hogy megismerhessük más népek, kontinensek hangszereit. Sok érdekes, még soha nem látott ritmus és dallam hangszerek hangjában gyönyörködhettünk. Az előadás után kézbe is vehettük,...

bővebben

Iskolanyitogató

Iskolanyitogató Október 25-én délelőtt, iskolába készülő óvodás csoportok érkeztek hozzánk. A leendő elsős tanító nénik vezetésével egy hangulatos őszi kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol gyakorolhatták milyen lesz majd szeptembertől az iskolai élet. Délutánra...

bővebben

Természettudományos kirándulás

Természettudományos kirándulás 2018.október 3-án volt iskolánknak a már megszokott természettudományos kirándulása. Idén a veresegyházi Medveotthont és a gyöngyösi Mátra Múzeumot látogattuk meg. A Medveotthonban megetettük a macikat mézzel, láthattunk farkasokat,...

bővebben

Népmese napja

A népmese napja iskolánkban Benedek Elek születésnapját, szeptember 30-át a Magyar Olvasástársaság 2005-ben a népmese napjának nevezte el. A nagy mesemondóra emlékeztünk az iskola Kossuth úti könyvtárában szeptember 27-én. 3-6. osztályosok vettek részt a programban....

bővebben

FUTURE GREEN GENERATION FLASHMOB AZ EGRI DOBÓ TÉREN!

AZ #ERASMUSDAYS MAGYARORSZÁGI ESEMÉNYEI FUTURE GREEN GENERATION FLASHMOB AZ EGRI DOBÓ TÉREN! Október 12-én és 13-án 20 európai uniós ország közel 1000 eseményéhez csatlakozva idén először Magyarországon is megrendezésre kerül az #ErasmusDays, melynek keretében minden...

bővebben

Évnyitó

25. jubileumi tanévnyitóját tartottuk az egri székesegyház falai között. Idén már több mint 750 diák kezdte meg a tanévet a Szent Imrében.

2017/2018. 

Évzáró koncert

Megtartotta évzáró koncertjét az Egri Érseki Fiúkórus június 21-én.

Tekergö

A  Babszem Jankó Gyermekszínház vezetője Baráth Zoltán, június 11-én meglepetés táncházat szervezett az alsó tagozatos tanulóink részére.

Erasmus+

Spanyolországi utazásunk beszámolója…

Környezetvédelmi világnap

1972-ben június 5-ikét az ENSZ nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította. Mi a tiszteletére zöldbe öltöztünk.

Elsöáldozás

Iskolánk 3. osztályos tanulói május elején találkoztak először Jézussal.

Gyermeknap

Iskolai gyermeknapunkat június 1-én tartottuk…

Pünkösdölö

Ez évben is megtartottuk a pünkösdölő játszóházunkat. 
A 4. E osztály elevenítette meg a pünkösdi kiskirály-né-járás hagyományát, vidám tánccal és énekekkel.

Családi zarándoklat

Május 26-án tartottuk az iskola családi zarándoklatát, melyen több mint százan vettünk részt. Kicsik és nagyok; diákok, szülők és tanárok közösen indultunk útnak az Egerszalóktól alig egy kilométerre lévő Szent Vendel kápolnától. 

SEgítö kutyás bemutató

Az Animal Assisted Therapy Erasmus+ pályázatunk részeként 2018.április 18-án meghívásunkat elfogadva,iskolánkba érkezett  A  ,,Mondjunk mancsot” Terápiás-,  és Segítőkutyás Közhasznú Egyesület  két tagja, kutyáikkal együtt. 

Büvösvölgy 8.b

A 8.b osztály Budán járt a Bűvösvölgy Médiaközpontban ápr.26-án. Különböző foglalkozásokon vettek részt.

Dávid Ádám Egerben

„Dávid Ádám Egerben” volt a címe annak a rendhagyó irodalom órának, ami keretében iskolánkba érkezett a magyar kortárs ifjúsági irodalom egyik jelentős képviselője. 

Középkori vásár 2.c

Az Erasmus+ keretein belül a mi osztályunk „A ki fél a matematikától?” elnevezésű nemzetközi programhoz csatlakozott. Ehhez kapcsolódva március 22-én középkori vásárt rendeztünk.

Erasmus+

A Who is afraid of Mathematics? című Erasmus+ pályázatunk keretein belül április 21-én középkori vásárt tartottunk iskolánk udvarán.

Szent György Napi vásár

Április 21-én a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, AMI diákjai az 5. évfolyam szervezésével Szent György napi vásárt tartottak

Eged-hegyi keresztút

2018. március 14-én, 17 órakor indult 21 “szentimrés” diák az éjszakai Eged – hegyi keresztútra, Vaskó Hajnalka tanárnő vezetésével.

Zöld himnusz

Órási sikert aratott az Erasmus + pályázat keretében futó Future Green Generation project felkérésére írt dal

NyelvÉSZ

Rangos eseménynek adott otthont iskolánk március 23-án. Mi rendezhettük meg a nyelvÉSZ Anyanyelvi Tanulmányi Verseny megyei fordulóját.

Hamvazószerda

“Emlékezzél, ember, hogy por vagy és porrá leszel!”

Alsós Farsang

Az alsó tagozat Kossuth utcai tornatermében 2018. február 9-én tartottuk a farsangi mulatságot. 

Varázstorony versemy

A 7.c és 7.d osztállyal beneveztünk a Varázstorony Versenyre, melyet minden évben az EKE Varázstorony egysége rendez az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Heves Megyei Csoportjával közösen.

 Farsang az újrahasznosítás jegyében

A Future Green Generation projekt részeként az idei farsang az újrahasznosítás jegyében telt iskolánk Deák úti épületében. 

 Adventi koncert

December utolsó tanítási napján adventi koncertet adtak tanulóink. Köszönjük nekik a lelkiismeretes felkészülést.

Ismét farsang

December utolsó tanítási napján adventi koncertet adtak tanulóink. Köszönjük nekik a lelkiismeretes felkészülést.

Cleaning Up Day

Future Green Generation pályázat keretén belül a 4.c és az 5.c osztályok csatlakoztak a “Cleaning Up Day”  tevékenységhez.

Spirit Week

Az Eurotour projekten belül a részvevő országok iskolái ugyanabban az időpontban Spirit Week eseménysorozatot rendeztek, melynek időpontja 2017. december 11-15-ig került meghirdetésre.

 Aranyút

Az iskolánk Arany János születésének 200. évfordulójával kapcsolatban gyermekutaztatási pályázatot nyert el. Ennek keretében, 2017.október 18-19.-én a 6.c osztályosok járhatták be a nagy költő életútját.

 Gyere velünk, mozdulj velünk

Idén 10. alkalommal hirdettük meg, a novemberi egészségnevelési hónap keretében iskolánk tanulói, szülei, barátai számára, a sport délelőttünket.

 Várjátékok

2017.október 7-én,  a 6.a osztály részt vett a Heves megyében élő általános iskolásoknak megrendezett várjátékok játékos vetélkedőjén az egri várban.

 Ovisport

Ismét megrendezésre került a már hagyománynak számító ovisok sportos vetélkedője.

 Adventi szülöi lelki nap …

Nagy örömmel adunk hírt a 2017. 12. 16. szombati szülői lelki napról, melyet Barnai Brigitta nővértársunk vezetésével tartottunk.

 Diakutazás az Eurotour pályázatban

2017. november 19 és 24 között iskolánk négy 7.évfolyamos tanulója: Farkas Dorina, Molnár J, Nagy Emma és Béres Alíz utazhattak el a Csehországi Ceska lIpa városába

 Egészségvédelmi hét

Nagy örömmel adunk hírt a 2017. 12. 16. szombati szülői lelki napról, melyet Barnai Brigitta nővértársunk vezetésével tartottunk.

Biblia Éjszakája

Már nagyon régóta vártuk a Biblia éjszakáját. Az egész rendezvény 17 órától kezdődött, egy csütörtöki napon….

 

 New york, new york …

A Pásztorvölgyi Gimnázium (PVG) által hatodik alkalommal meghírdetett angol civilizáziós versenyen a 6. a osztály három fős csapata (Farkas Fédra, Farkas Janka és Kovács Noémi) képviselte iskolánkat.

Gyümölcsszobor készítés 

2017 október végén a 7. D osztály részt vett az Egészségesen az iskolapadban! című gyümölcsszobor készítő pályázaton.

  Matekversenyen voltunk

  Október 13-án rendezték meg országszerte a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei, körzeti fordulóját. Iskolánkat a Kossuth utcai épületből 10 csapat képviselte.

  Szent Márton püspök emlékezete

  A 4.c osztállyal rá emlékeztünk könyvtárhasználati óra keretében. Három csoportban dolgoztak a tanulók a Kossuth utcai könyvtárban. 

   Határtalanul 7b

   2017.október 9-én elindultunk Szlovákiába a Határtalanul pályázatnak köszönhetően.
   Így kezdődött rendhagyó hetünk…

   Hortobágyi kirándulás

   Hagyományainkhoz híven az idén ősszel is megszerveztük a természettudományos kirándulásunkat a felső tagozatosoknak. A gyerekek körében nagyon népszerű ez a program, mely érdekes, élményszerű ismeretszerzést, tanulást tesz lehetővé.

   Vers és prózamondó verseny

   Gárdonyi Géza emlékére megrendezett vers-és prózamondó versenyünket, október közepén tartottuk…

    Kutatók éjszakája

    Mindig nagy sikert aratnak a fizikai és kémia kísérletek…

    Az idén a 6.b és a 8.b. osztályokkal néztük meg a Líceum udvarán  a látványos kísérleteket.

    Élményszüret Kölyuktetön

    Nagy izgalommal készültünk a szüretre, metszőollókkal felszerelkezve indultunk útnak.

    2017. október 10-én a 6. c osztály az Eszterházy Károly Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében, Kőlyuktetőn járt.

    Népmese napja

    Azért jó 2017-ben népmesét olvasni, mert……

    • … a mese új szavakat tanít.
    • … fejleszti az IQ-dat.
    • … a világból és a lélekből meríti a témáját.

    Projekttalálkozó és Flashmob

    FUTURE GREEN GENERATION FLASHMOB A DOBÓ TÉREN ÉS PROJEKTTALÁLKOZÓ 2018. OKTÓBER 7-12 Világszerte 37 országban rendezték meg október 12-13-án az Erasmus Napokat. Magyarországon 64 különböző eseményt szerveztek iskolák, alapítványok, felsőoktatási intézmények és...

    Lettországi összefoglaló

    Lettországi összefoglaló A Who is afraid of Mathematics? nevű Erasmus + short-term találkozójára iskolánk három pedagógusa, Borsosné Gyulai Ágnes, Benkéné Orovecz Judit és Csépányné Ipacs Katalin  október 16-20-án Lettországba, Ogre városába utazott. Útjuk során...

    Pécsi Rita előadása az érzelmi nevelésről

    Iskolanyitogató Október 24-én 17 órától iskolánk közösségi termében kb. 80 szülő és pedagógus előtt tartott előadást Pécsi Rita Kulcs a neveléshez címmel. A nevelésnek egy olyan területét mutatta be, amit mai tudásközpontú világunkban gyakran elhanyagolunk. Az érzelmi...

    Hangszert a kézbe

    Hangszert a kézbeA 4.e osztállyal október 10-én szerdán látogattunk el a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házba, ahol kipróbálhatták a gyerekek a különböző húros és ütős hangszereket. Mivel az osztályból többen tanulnak valamilyen hangszeren, így nagy örömmel próbálták ki a...

    Kutatók éjszakája

    Kutatók éjszakájaSzeptember 28-án a 4.e osztállyal részt vettünk a Kutatók éjszakája programon. Az Eszterházy Károly Egyetem C épületébe mentünk el. Három különböző helyszínt kerestünk fel. Az egyiken állatok lábnyomait kellett párosítani az állatok képével. A második...

    Napközisek a könyvtárban

    Napközisek a könyvtárbanOktóber 3-án a a 6.c és d osztályosokkal a Megyei Könyvtárban voltunk kínai napon, Kínai írást tanulhattunk, tea szertartáson vehettek részt a gyerekek, kínai mesét hallottak és...

    Hangszerekkel a világ körül

    Hangszerekkel a világ körül A Forrás Kulturális Központ idén is alkalmat adott arra, hogy megismerhessük más népek, kontinensek hangszereit. Sok érdekes, még soha nem látott ritmus és dallam hangszerek hangjában gyönyörködhettünk. Az előadás után kézbe is vehettük,...

    Iskolanyitogató

    Iskolanyitogató Október 25-én délelőtt, iskolába készülő óvodás csoportok érkeztek hozzánk. A leendő elsős tanító nénik vezetésével egy hangulatos őszi kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol gyakorolhatták milyen lesz majd szeptembertől az iskolai élet. Délutánra...

    Természettudományos kirándulás

    Természettudományos kirándulás 2018.október 3-án volt iskolánknak a már megszokott természettudományos kirándulása. Idén a veresegyházi Medveotthont és a gyöngyösi Mátra Múzeumot látogattuk meg. A Medveotthonban megetettük a macikat mézzel, láthattunk farkasokat,...

    Népmese napja

    A népmese napja iskolánkban Benedek Elek születésnapját, szeptember 30-át a Magyar Olvasástársaság 2005-ben a népmese napjának nevezte el. A nagy mesemondóra emlékeztünk az iskola Kossuth úti könyvtárában szeptember 27-én. 3-6. osztályosok vettek részt a programban....