Természettudományos kirándulás

2019.szeptember 25-én Természettudományos Kirándulásra indultunk, ami az Erasmus+ program támogatásával valósult meg.

A kezdeti borongós, esős időt nagyon kellemes idő váltotta, mire Visegrádra érkeztünk. Itt a Királyi Palotát és a Salamon-tornyot tekintettük meg, majd fegyverbemutatón vehettünk részt, melynek végén diákjaink íjjal és nyílvesszővel lőhettek.

Már a fegyverek bemutatásakor is nagyon sok mindent megtudtunk a lovagok viseletéről, a fegyvereik hatékonyságáról, de amikor valaki ki is próbálhatta, milyen lehetett abban az időben így harcolni, könnyebb volt elképzelni, hogy a középkori emberek milyen életet is élhettek.

Ehhez persze a királyi palota bemutatótermei és idegenvezetőink is a segítségünkre siettek. Megtudtuk, milyen volt a konyha, az étkezés, a hálószoba, a mindennapi élet.

Amikor megláttuk a díszkutat, valahonnan ismerősnek tűnt, majd kiderült, hogy egyik papírpénzünk hátoldalát is díszíti( a kedves olvasó találja ki, melyik papírpénzen van ez a kút), ez régen Mátyás király palotájának udvarán állt.

Délután Dobogókőre indultunk tovább. Buszunk kanyargós utakon vitt fölfelé, hogy elérjük a Visegrádi-hegység legmagasabb pontját.

Itt a Thirring-körutat jártuk be, melynek kezdeti szakaszán a kilátóból végigtekinthettünk a Dunakanyaron, láthattuk a Visegrádi-hegység és a Börzsöny csúcsait.         Bár túránk nem volt hosszú, meredek szakaszai óvatosságot és figyelmet igényeltek mindenkitől. Szerencsére mindenkinek sikerült épségben vissza is érnie buszunkhoz, mellyel utána már haza is indultunk.

Hazautunkat színesítette, hogy diákjaink számot adhattak újonnan megszerzett ismereteikről cukorkajutalom ellenében.

Estére fáradtan, de élményekben gazdagon térhettünk haza.