A kialakult helyzetre való tekintettel, szűk körben ünnepelték növendékeink a Zene Világnapját.

Ez az időszak nem ad lehetőséget arra, hogy szokásos növendékhangversenyeinket megtartsuk a szülők, barátok, érdeklődő osztálytársak számára. Mégsem szerettük volna, ha erről a számunkra fontos napról nem emlékezünk meg. A vállalkozó kedvű 2. évfolyamos növendékek felvetették, hogy szívesen bemutatnák legkedveltebb darabjaikat szolfézs órán, csoporttársaiknak.

Az alacsony csoportlétszámnak köszönhetően biztonságosan megtarthattuk a „hangversenyt”, egy rendhagyó szolfézs óra keretén belül.

A gyerekek már előző héten kiválasztották a darabot, és gondosan felkészültek a szereplésre. A nagy napon mindenki szép ruhába öltözött, a szolfézs terem tábláját kidíszítették, és az alkalomhoz illő ünnepi lelkülettel játszottak egymás, és a saját maguk örömére.

A hangverseny jó hangulatban telt. A családias légkörnek köszönhetően nem izgultak játék közben. Néhányan úgy belelkesültek, hogy több darabot is bemutattak a kis „közönségnek”.

A szereplők teljesítményét kis jutalmakkal, és nagy tapssal díjaztuk. Végül mindenki felállt egy csoportképre, mely a koncert utáni vidám hangulatról árulkodik.

Véleményem szerint nagyon jó ez a kezdeményezés, különösen azért, mert a gyerekektől indult, az ő igényeik valósultak meg általa.

Bízom benne, hogy folytatódni fog a „Mini koncertek” sora, akár más évfolyamokon is mindaddig, míg újra nem tarthatjuk meg hagyományos módon hangversenyeinket.