2019. május 10-én 1. alkalommal rendezte meg a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda idegen nyelvi munkaközössége a World of Words / Welt der Wörter, azaz a Szavak Világa Idegen Nyelvi Szépkiejtési versenyt, melyre iskolánk 3. 4. 5. 6. 7. és 8. évfolyamos tanulói jelentkeztek. Német nyelvből 12, angol nyelvből összesen 56 (30 alsós és 26 felsős) tanuló mérte össze tudását.

A versenyt Varga Judit angol szakos tanárnő nyitotta meg a Kossuth úti közösségi teremben délután 14.00 órai kezdéssel.

A verseny két meghívott vendége Fekete Ildikó, aki a Bródy Sándor Megyei Könyvtár Idegen nyelvi részlegéből és Nagyné Gazsi Diána némettanár, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Gimnáziumból érkezett. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat, és Fekete Ildikónak a sok szép ajándékot, amit a megyei könyvtár ajánlott fel iskolánknak.

Az ünnepélyes megnyitó után mindenki átfáradt az épület új szárnyába, ahol megkezdődött a 2 fordulós verseny.

Az 1. fordulóban mindenki a szabadon választott, általa hozott verset szavalta el, majd rövid szünet után a kötelező, a helyszínen kapott szöveget olvasták fel a gyerekek az adott vizsgabizottság előtt, melyek a következők voltak:

3. évfolyam

4. évfolyam

5-6. évfolyam

7-8. évfolyam

A zsűri a szép kiejtést, az értő olvasást, a helyes intonációt és az olvasás folyékonyságát értékelte.

Minden résztvevő részvételi oklevelet kapott, az első három helyezettek és különdíjasok könyvjutalmakban részesültek, melyeket az ELT Hungary Kft. ajánlott fel a versenyzőknek. 

Szépkiejtési verseny eredményei:

Angol nyelv

3. évfolyam:

 1. Bak Attila 3.d
 2. Gyöngy Andrea 3.d
 3. Dargai Máté 3.a
 4. Harangi Hanna 3.c

4. évolyam:

 1. Bari Laura 4.a
 2. Égerházi Sára 4.b
 3. Batki György 4.d
 4. Molnár Levente 4.b

5-6. évfolyam:    

 1. Bögös Boglárka 5.b
 2. Sebestyén Emma 5.a
 3. Béres Benedek 6.c
 4. Sárközy Szófia 5.a
 5. Pénzes Zita Ilona 6.a

7-8. évfolyam:

1. Magyar Jázmin Őzike   8. b

 1. Berkes Zsanett 8.b
 2. Szanyi Emma Róza 8.b

Különdíjas: Gruber Léda 7.a

Német nyelv

5-6. évfolyam

1. Gönczi Anna 5.c
2. Juhász Gábor 5.c
3. Becsei Vivien 6.b

 

7-8. évfolyam
1. Sashalmi Lenke 7.c
2. Baranyai Réka 8. c
3. Bak Enikő 8.b

Könyv jutalmat kaptak :Bérczessy Boglárka 7. a, Bossányi Márton 7. c, Berkes Zsanett 8 d melyett a Bródy Sándor Megyei Könyvtár Idegen nyelvi részlege ajánlott fel.

A visszajelzések és a képek is mutatják, hogy sikerült egy színvonalas és jó hangulatú versenyt rendezni. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani, minden kedves felkészítő tanárnak, vizsgáztatónak és a lebonyolításban segítő összes pedagógusnak, rendszergazdának, akik mind hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen jól sikerüljön ez a verseny. Bízom benne, hogy jövőre ismét találkozunk.

Gratulálunk mindenkinek!