Gyümölcsszobor készítés az egészséges táplálkozás jegyében

 2017 október végén a 7. D osztály részt vett az Egészségesen az iskolapadban! című gyümölcsszobor készítő pályázaton. Az alkotásokat zöldségből és gyümölcsből az egészséges táplálkozás témakörében kellett elkészíteni. Mi a Táplálékpiramist alkottuk meg. Az előkészületek során az osztály a vitaminokról plakátokat rajzolt, majd egy jó hangulatú „Gyümölcsdélután” keretében készítettük el a Táplálékpiramist, melyet a Kossuth utcai épület aulájában állítottunk ki az őszi szünet előtti napokban.

Az egyes szinteken megjelenő élelmiszerek mind zöldségből és gyümölcsből készültek. A különleges alkotás nagy népszerűségnek örvendett a diáktársak körében. Többen valódinak vélték a tökcipót, mutatósra sikerültek a szilva és citromkarika nyalókák is. Tetszett mindenkinek a paprika kifliből répa virslivel készült hotdog, és az alma bucis hamburger. Jó ötletnek bizonyult a tök grillezőn sült céklahús is. A megmaradt gyümölcs sem veszett kárba, másnap almából, körtéből, répából, céklából és dióból, citrommal és mézzel meglocsolt gyümölcssalátát tízóraiztunk.

Úgy döntöttünk, a kellemesen együtt töltött időt rendszeresen megismételjük egy-egy szabadidős program keretében. November végén kézműves foglalkozással egybekötött teapartyn találkozunk az osztállyal.  

Segítő tanár: Herperger Anita