Galéria

2020-2021

Sarud 2021. július 4 – 8.

 1. július 4 – 8-ig rendeztük meg az alsós gyerekeknek hagyományos nyári kézműves táborunkat. Az idei évben is Sarudon voltunk. Nagyon jól telt a hét, rengeteg programmal, fürdés, hajókázás, rókavadászat, foci, zsinórlabda, nyársalás…

Köszönet a tábor szervezőinek és kísérő tanárainak!

Ági néninek, Anna néninek, Kriszta néninek és Viktor bácsinak

Tiszafüred

“Kalóz- kenutábor”

 1. július 28-án indultunk a felsősökkel Tiszafüredre, 17. alkalommal hagyományos kenutáborunkba.

Az idei tábor keretmeséje, KALÓZTÁBOR volt.

A gyerekek játékos feladatokon keresztül megismerkedhettek a kalózok életével. Rengeteg móka, kacagás, fürdés mellett, a kenutúrák alkalmával megismerkedtünk a Tisza – tó csodálatos élővilágával.

Hálás köszönet a szervező és kísérő tanároknak: Viki néniknek, Attila bácsinak, Imre bácsinak és Viktor bácsinak.

Tanévzáró 2021. június 15.

A 2020/21. tanévet, 2021. június 15-én zártuk tanévzáró ünnepségekkel a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolában.

Délelőtt 11 órakor a felső tagozatos osztályoknak volt a tanévzáró ünnepség, ahol 73 kitűnő bizonyítványt tudtunk kiosztani a gyerekeknek, és az osztályfőnökök ajánlásával 25 db ösztöndíj került kiosztásra. Mint minden év végén, most is kiosztottuk felső tagozaton a Szent Imre díjat annak az osztálynak, akinek tanulmányi eredménye, szorgalma, magatartása, közösségi munkája, és hitélete is kiemelkedő volt. Ebben a tanévben az 5.c. osztály kapta a Szent Imre díjat. Szívből gratulálok az osztálynak, és az iskola minden diákjának, mert nagyon szép eredményeket értek el, ebben a nehéz tanévben.

Délután 15 órakor a Deák utcai épületünkben tartottuk meg az alsósok számára a tanévzáró ünnepségünket. 186 tanulónak tudtunk kitűnő bizonyítványt adni. Az idei évben a Szent Margit díjat a 2.c. osztály kapta.

Szívből gratulálok iskolánk minden diákjának az eredményes tanévhez! Köszönöm az iskola minden dolgozójának a munkáját! Köszönöm a szülők egész tanévben nyújtott együttműködését!

Mindenkinek jó pihenést, szép nyarat, jó egészséget kívánok a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola összes dolgozójának nevében!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Valkó Viktor

Ballagás 2021

 1. június 11-én, négy osztály ballagott el a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola intézményből. A 8.a. osztály – Sajbán Zsuzsanna osztályfőnök vezetésével, a 8.b. osztály Csépányné Ipacs Kata osztályfőnök vezetésével, a 8.c. osztály Demeter Krisztina osztályfőnök vezetésével, és a 8.d. osztály Hudákné Szabó Zsuzsanna osztályfőnök vezetésével.

Hálaadó szentmise keretében megköszöntük ezt a nyolc évet, hálát adtunk Istennek az általános iskolás évekért. Külön dicséretben, oklevélben részesítettük azokat a tanulóinkat, akik a 8 év alatt kitűntek szorgalmukkal, közösségi munkájukkal, hitéletükkel társaik közül.

8 diák Szent Imre díjban részesült, 8 éven át tartó kitűnő tanulmányi eredményéért. 4 nyolcadikos tanuló érseki kitüntetést kapott.

Gratulálunk minden ballagó diákunknak, és a Jóisten áldását, sok erőt és sok sikert kívánunk nekik, további tanulmányaikhoz!

Hálásan köszönjük a szülők együttműködő segítségét, melyet a 8 év alatt tettek az intézményért, gyermekeik osztályaiért!

Albrecht Dürer

A Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MRAOE) országos felhívást tett közzé, hogy emlékezzünk meg rajz órákon Albrecht Dürer magyar felmenőkkel rendelkező reneszánsz művész születésének 550. évfordulójáról. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatos diákjai Ferencné Ildikó tanárnő vezetésével Dürer monogramokat készítettek, melyből kis kiállítás készült iskolánk aulájában.

Kerítésdekoráció

A Szent Imre iskola alsó tagozatos tanulói, az ajtódekorációk sikerén felbuzdulva, tanítóik segítségével elhatározták, hogy a Deák utcai épületünk kerítését is feldíszítik. A teremtésvédelmi, és környezetvédelmi programokhoz kapcsolódva, újrahasznosítható anyagokból készültek el a kerítésdekorációk, melynek többsége, a tartalmát tekintve is a környezetvédelemre buzdítja a szemlélőket. Láthatóak az alkotások között virágok, méhecskék, a tenger élővilága, Noé bárkája, de találkozhatunk fagyival és koktélt ábrázoló kerítésképekkel is!

Hálás szívvel köszönjük a gyerekek munkáját, a kollégák kreatív ötleteit, segítségét, valamint a szülők együttműködő segítségét

Rajzverseny

Idén a jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola országos rajzpályázatot hirdetett három korcsoportnak két témában.

Iskolánkból a Dávid és Góliát története témában:

Cserged Zsombor 5.a,

Dargai Máté 5.a,

Sztrapkó Kristóf 5.e,

Hliva Kristóf 5.d,

Molnár Sára 5.d

Vasas Máté 5.d,

Kovács Kamilla 6.a osztályos tanulók vettek részt a pályázaton.

A felső tagozatosok kategóriájában Hliva Kristóf a legkifejezőbb illusztráció díját kapta.

A többi rajzra még lehet szavazni május 30-ig, a közönség kedvence díjra a Szent György Iskola honlapján, a következő linken!

https://www.szgyki.hu/elso-orszagos-rajzversenyunk-eredmenyhirdetese-2021-05-12/?fbclid=IwAR16

Tavaszi ajtódísz alsó tagozaton

Az alsós osztályok azzal ünnepelték a  visszatérés lehetőségét, hogy osztályaik ajtaját tavaszi dekorációval díszítették. Nagyon kreatív, szép , színes ajtódíszek készültek. A gyerekek és a pedagógusok a közös munka eredményeképpen, még szebbé, barátságosabbá, színesebbé tették iskolánkat.

Virágültetés

Virágültetés a Deák utcai épületünkben!

A fenntarthatósági hagyományainkhoz híven, és csatlakozva az Egri Főegyházmegye teremtésvédelmi programsorozatához,  idén is tele ültettük egynyári virágokkal iskolánk udvarát. Az alsósok csapatokat alakítottak, a munka megosztásához. Lehetett részt venni, a kerttervezők, ültetők, öntözők és takarítók csoportjába. A nap is kisütött, amikor végre együtt tehettük ezt.

Köszönjük a szülőknek a virág felajánlásokat! Ígérjük, hogy szeretettel fogjuk gondozni, locsolni a növényeket

Föld napja

 1. április 22-én a Föld napja alkalmából alsós tagozatos diákjaink zöldbe öltöztek, és a tanórák keretein belül fontos szerepet kapott a teremtésvédelem, környezetvédelem, az újrahasznosítás, Földünk megóvása, szebbé tétele.

Ezen a napon, a Föld napján csatlakoztunk az Egri Főegyházmegye teremtésvédelmi programjához. Iskolánk a program keretén belül virágosítani fog, 2021. május 5-6-án, valamint papírgyűjtést szervez, május 26 – 28-ig!

Kérem, aki teheti csatlakozzon teremtésvédelmi programjainkhoz!

Jótékonysági plüssterjesztő akció

 1. február 8-12. között az 5. E osztályos tanulók Burinda Zsombor SMA1 betegségben szenvedő kisfiú megsegítésére plüssterjesztő akcióban vettek részt. A 730 millió Ft-ba kerülő Zolgensma gyógyszer a 15 hónapos Zsombor egyetlen esélye a felépülésre, melyet 2 éves koráig meg kell kapnia. Zsombi betegségével kapcsolatban az osztály egy tanóra keretében ismereteket szerzett, így tisztában voltak az adományozás súlyával. A tanulók és szüleik által felajánlott plüss játékokat két további tanórán lebomló zacskóba csomagolták egy levél kíséretében, melyben felhívták a megtaláló figyelmét Zsombor betegségére és adományozásra biztatták. A zacskóra színes betűkkel a „Nem elveszett játék vagyok! Rád vártam!” felirat került, hogy a járókelők figyelmét felkeltse. Az első plüssterjesztő napon a tanulók csapatokban térképes tájékozódási feladat keretében 17 QR kóddal ellátott ponton 34 db plüsst helyeztek el az Érsekkertben. A második alkalommal Eger belvárosában, a Dobó tér környékén 12 db plüss került kihelyezésre a csapatok által szabadon választott feltűnő helyekre. A diákok a plüssterjesztéshez „Segíteni jó, segíteni menő Zsombinak” feliratú kitűzőt kaptak ajándékba, melyet büszkén viseltek. A plüssterjesztésről saját dokumentumfilm is készül, ugyanis nemes cselekedetével az osztály részt kíván venni a „Segíteni jó, segíteni menő pályázatban” is.

A diákok jótékonysági tevékenységére a helyi média is felfigyelt, így több felületen hírt adtak a Szent Imrések akciójáról.

Felkészítő tanár: Herperger Anita

Hamvazószerda

2021. február 17-én, HAMVAZÓSZERDÁN kezdetét vette a nagyböjti időszak, mellyel felkészülünk Jézus feltámadására, Húsvét Szent ünnepére.

Ebben az évben, iskolalelkészünk Vizi János atya, reggel a kápolnában, a 7.e. osztálynak celebrált szentmisét, melynek keretében megszentelte a hamut és meghamvazta a résztvevőket.

Iskolánk többi növendékének a nagyszünetben mondott néhány gondolatot, mindkét épületünkben, melyekkel a böjt lényegére hívta fel a figyelmünket.

Hogyan kerülhetünk közelebb Jézushoz? Jó cselekedetekkel, , bűnbánattal, imával, szeretettel fordulunk embertársainkhoz, szentmisével, áldozatvállalással… Ebben az időszakban arra kéjük diákjainkat, hogy ezekre igyekezzenek jobban odafigyelni, és így lélekben is fel tudjanak készülni húsvétra, és közelebb kerüljenek Jézushoz.

„Emlékezz ember, hogy porból lettél és porrá leszel!”

Farsang

Az idei évben 2021. február 8 – 12-ig tartottuk a farsang hetét intézményünkben. A szokásos farsangi mulatságunk helyett, osztályközösségenként szervezték meg az osztályfőnök tanítók és tanárok a farsangi mulatságokat. Köszönet a szülői segítségért az enni, innivalókért!

Alsó tagozaton a gyerekek lelkesen beöltöztek és tanító nénijük vezetésével játékos délutánon vettek részt.

Felső tagozatos diákjaink többsége a jelmezt már nem tartotta annyira fontosnak, ők inkább klubdélután szerű farsangi délutánt szerveztek maguknak. Voltak olyan osztályok, akik túráztak. A lényeg az volt, hogy egy – egy osztály közösen, együtt legyen a farsang jegyében.

 1. január 22-én írta Kölcsey Ferenc nemzeti himnuszunkat. 1989 óta a magyar kultúra napjának nevezzük ezt a napot. Hazánk legjobbjainak tetteit elevenítjük fel. A mi iskolánkban a felsősöknek csapatversenyt rendeztünk.

Egy-egy osztály képviseletében 3-3 fő adott számot írók-költők alkotásairól, történelmi festők munkásságáról. Különös hangsúlyt kapott a vetélkedőn Gárdonyi Géza élete, művei, emlékháza. Egerben számtalan művész megfordult, alkotott. Számot adtak a diákok arról is, mennyire ismerik városunk nevezetes épületeit, szobrait. Számtalan hungarikumot soroltak fel a résztvevők az írásbeli fordulón. Jó hangulatban telt másfél óra, sok ismerettel gazdagodva tértek haza a gyerekek.

A győztesek évfolyamonként:

 1. a osztály: Jánossy Gréta, Sárközy Száva, Tóth Kornél
 2. e osztály: Bárdos Anna, Csák Emese, Petrik Emília
 3. e osztály: Ferenczi Loretta, Hamar Botond, Kiss Róbert
 4. c osztály: Baksa Zoltán, Jákli Zsófia, Kárpáti Boglárka

Köszönöm a részvételt, gratulálok a nyerteseknek.

Csatóné Poczok Katalin, könyvtáros

Kupakgyűjtés

A Szent Imre Katolikus Általános Iskolában évek óta, minden tanév első félévében gyűjtjük a gyerekekkel a műanyag kupakokat. Ezzel az akcióval egyrészt a szelektív hulladékgyűjtésre igyekszünk nevelni őket, másrészt betegséggel küzdő gyermektársukon is segítenek. A leadott kupakok árát ugyanis gyógykezelésekre tudják fordítani, azok, akiknek az iskola a kupakot felajánlja.

Több gyermeknek is fel szoktuk ajánlani a műanyag kupakokat. Az idei évben Czékmány Hannának ajánlottuk fel, aki nemrég ünnepelte 5. születésnapját. Hanna agyvérzéssel született, és gyógykezelésekkel igyekszenek segíteni rajta, hogy állapota javuljon. Ezekhez a kezelésekhez járultak hozzá iskolánk diákjai, szülei, az iskola közössége, azzal, hogy egy féléven keresztül gyűjtötték a kupakot.

Annak érdekében, hogy a gyerekeket még jobban ösztönözzük egy versenyt szoktunk hirdetni az osztályok között. Az idei évben alsó tagozaton a 4.d. osztály, míg felső tagozaton a 7.e. osztály nyerte a kupakgyűjtést. Összesen az iskola több mint 250.000 kupakot gyűjtött.

Hanna nevében köszönet minden osztálynak a sok – sok kupakért!

A néphagyományok 

 Könyvtári foglalkozás a 4. évfolyammal

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn!”- Széchenyi István gondolatainak jegyében a néphagyományok ápolása volt a februárban megtartott könyvtári óra témája. A tanulók nagy lelkesedéssel vállalták, hogy hoznak olyan népművészeti tárgyakat, amiből rögtönöztünk egy kiállítást. Örömmel tapasztaltam, hogy a családok fontosnak tartják ezeket az értékeket, hiszen hímzett terítő, falvédő, fésűtartó, kerámia, népi hangszer, néptáncos viselet került bemutatásra. Élnek tehát a hagyományok, amiből megismerhetjük népünk múltját, gondolkodásmódját. A kiállított tárgyak megcsodálása után csoportmunkában készültek fel a gyerekek a néprajz egy-egy területéből.

 • Milyen munkát vállaltak a nők a háztatásokban?
 • Milyen mesterségeket űztek a férfiak?
 • Milyen termékeket vittek a vásárra a különféle mesteremberek?
 • A fiúk-lányok milyen gyermekjátékokat készítettek maguknak az erdőn-mezőn fellelhető termésekből?
 • Milyen népszokások élnek még napjainkban is a nagy ünnepekhez kötődve?
 • Milyen szólások, közmondások tükrözik a népi életformát? Mit jelentenek a megadott népies szavak?

A kézikönyvekben való eligazodást is gyakorolták a feladatok kapcsán a tanulók, majd beszámoltak társaiknak a tudásukról.

                                                                                       Csatóné Poczok Katalin, könyvtáros

Újrafelhasználás-környezettudatos magatartás-kreativitás-3.b osztály sikere

A Városgondozás Eger Kft. által kiírt Újragondolt karácsony-“Kreatív karácsony”pályázatra nagy örömmel készítettünk a pályázat által kiírt ,újrahasznosított anyagokból különböző ajándékokat, csomagolásokat, ami azért keltette fel az érdeklődésünket, mert otthonra is ilyen ajándékokkal készültünk, másrészt máskor is figyelünk környezetünkre, a mások számára haszontalan , már szükségtelen anyagokat mi új életre keltjük, igyekszünk felhasználni mindent, amit csak lehet.
Környezettudatos gondolkodásunknak most kézzelfogható eredménye lett: pályamunkáinkkal 2. helyezést értünk el, így egy napot tölthetünk majd a Bükki Nemzeti Park felsőtárkányi látogatóközpontjában, egy szabadon választott erdei iskolai program a nyereményünk.
3.b osztály és Bea néni
Szeretettel gratulálunk!

Vízkereszt

 1. január 6-án, Vízkereszt napján iskolánk tanulói közös szentmisén szoktak részt venni. Az idei évben a járványhelyzethez igazodva ez sajnos elmaradt, de osztályszinten most is megünnepeltük Vízkereszt napját. Ekkor ünnepeljük Jézus megkeresztelkedését a Jordán folyóban, a víz megszentelését, valamint a napkeleti bölcsek látogatását Jézusnál. Vizi János atya, iskolánk lelki vezetője, a tavalyi évhez hasonlóan megszentelte iskolánk épületeit, osztálytermeit, az iskola dolgozóit, és az iskola növendékeit.

20+C+M+B+21

20+Christus+Mansionem+Benedicat+21

KRISZTUS ÁLDJA MEG E HAJLÉKOT!

Advent 2020

Iskolánkban az Advent mindig kiemelkedő időszak. Adventben készülünk karácsonyra, Jézus születésére. Iskolánkban fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek lelkileg is felkészüljenek a Megváltó eljövetelére. Mindkét épületünkben, minden héten hétfőn meggyújtottuk az adventi koszorún az aktuális gyertyákat. A Deák utcai épületünkben az iskolarádión keresztül, a 4.b. osztály segítségével tette ezt meg minden osztály, míg a Kossuth utcai épületünkben a hitoktatók készítettek fel egy – egy osztályt, akik énekekkel és imával gyújtották meg az iskola tanulói előtt az adventi gyertyákat.

December 12-én lelki napot tartottunk intézményünkben, ahol a gyerekek osztályonként elvégezhették karácsonyi szentgyónásukat, valamint karácsonyi énekeket, verseket, betlehemes előadást, és adventi gondolatokat hallgathattak meg osztálytermeikbe. A műsorban a 4.a., 4. c. osztály, valamint iskolánk kisénekkara szerepelt.

Iskolánk felsős énekkara is készült előadással, hogy még szebbé tegye ünnepünket!

Minden résztvevőnek köszönjük a felkészülést és a színvonalas szereplést, a kollégák áldozatos munkáját, mellyel felkészítették az előadásra a gyerekeket!

Istentő megáldott Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

Madárodú kihelyezés

A Bükki Nemzeti Park szervezésében részt vehettünk egy rendkívüli környezet órán, ahol megismerkedtünk a hazánkban telelő leggyakoribb madarakkal, közelről láthattuk az odúkat, megtudhattuk, hogy miért van erre szükség, részt vettünk a felhelyezésükben, továbbá hasznos takácsokat kaptunk a madarak téli etetésével kapcsolatban.

.

Szüreti délután

Szüreti délután a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolában

 1. október 16-án, délutáni órákban rendeztük meg, a már hagyományosnak mondható szüreti délutánunkat, rendhagyó módon.

Igazodva a járványügyi intézkedésekhez, mindenki az osztálytermében maradt. Iskolarádión keresztül a négy második osztály őszi, szüreti versekkel, énekekkel kápráztatta el diáktársait.

A verses, énekes előadás után minden osztálynak a saját osztálytermében kezdődhetett a mulatság. A gyerekek ettek – ittak, táncoltak, játszottak, a mulatságon az iskolarádión keresztül szólt a zene.

Iskolánkban fontosnak tartjuk a hagyományőrzést, ezért nagyon örülök, hogy ilyen formában is sikerült megszervezni az alsós osztályoknak a szüreti délutánt, melynek keretében többek között megismerkedhettek a mustkészítés rejtelmeivel, és meg is kóstolhatták azt.

Hálás köszönet a napközis munkaközösség tagjainak a szervezésért és lebonyolításért, a szülőknek a sok – sok finomságért, a második évfolyamos gyerekeknek pedig a vidám műsorért!

Október 23.

 1. október 22-én, emlékeztünk meg iskolánkban az 1956 október 23-i eseményekről. A járványügyi helyzetre való tekintettel nem rendeztünk közös iskolai megemlékezést, hanem a gyerekek az osztálytermekben, osztályonként tekinthették meg a műsort.

A 7.d. osztály tanulói készültek az ünnepi műsorral, felkészítő tanáruk Csák Péterné Krisztina tanárnő volt. Hálás köszönet a gyerekeknek és Kriszta néninek a sok – sok munkáért, a felkészülésért az 1956. évi események méltó megemlékezéséért.

Iskolánk kiskórusa tette színesebbé a megemlékezést gyönyörű énekükkel. Köszönet nekik érte, és felkészítő tanáruknak, Miczki – Kleszó Anett tanárnőnek.

Köszönjük a Szent István Televízió segítő közreműködését, abban, hogy ez az ünnepi megemlékezés megvalósulhatott.

Az alsósok közül néhány osztály ellátogatott az 1956-os emlékműhöz, ahová elvitték a saját maguk készítette zászlókat.

Rózsafűzér

 1. október hónapban a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, szüleik, és az iskola pedagógusai is részt vettek a Bazilikában, a rózsafüzér imádságban.

Október 7-én, a pedagógusok, október 19-én a szülők és gyerekek részvételével imádkoztuk a rózsafüzért, amit a Szent István Rádió élőben közvetített. Nagyon meghitt, és felemelő volt mindkét alkalommal a közös imádkozás, amikor gyerekek, szülők és pedagógusok együtt imádkozták a rózsafüzért.

Október 19-én, 9 órától iskolánk bekapcsolódott az 1 millió gyermek együtt imádkozza a rózsafüzért a békéért, és egyetértésért. Az alsósok az iskolarádión keresztül, Anett néni és a 4.b. osztály vezetésével imádkoztak. A felsősök a Kossuth utcán osztályonként, az osztálytermekben a pedagógusok vezetésével imádkoztak.

Minden hónap első vasárnapján iskolánk pedagógusai az előimádkozók a Szent István Rádió által közvetített rózsafüzér imádságnak.

Hálás köszönet mindenkinek, aki aktív részese a közös imádkozásoknak.

„Kedvenc állatom” Rajzpályázat óvodásoknak 2020. október

Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is hirdettünk rajzpályázatot, óvodások számára. Idei témánk: „Kedvenc állatom” illusztrációja.

Nagycsoportos korú gyermekek szabadon választott technikával készített munkáit vártuk. 7 óvodából 51 rajz érkezett iskolánkba. Hálásan köszönjük az óvó nénik segítő közreműködését, és a gyerekeknek a sok szép rajzot.

Idén nem terveztünk ünnepélyes eredményhirdetést. A sok szép rajzból viszont online rajzbemutatót tekinthetnek meg iskolánk honlapján. A kis emléklapokat és jutalmakat eljuttatjuk azoknak a gyerekeknek, akik rajzokat küldtek be iskolánknak.

Jó egészséget kívánunk mindenkinek, és bízunk benne, hogy a további pályázatainkban is szívesen, örömmel részt vesznek az óvodások!

 1. Szivárvány Óvoda Csillagfény Tagóvodája

( Tittel Pál út 8.)

 

Katica csoport:

 • Kis-Szabó Emma ☺
 • Török Dóra ☺
 • Gergely Gréta ☺
 • Csorba Orsolya ☺
 • Kálmán Kimberly ☺
 • Lajszner Vivien ☺
Katica csoport:

 • Kis-Szabó Emma ☺
 • Török Dóra ☺
 • Gergely Gréta ☺
 • Csorba Orsolya ☺
 • Kálmán Kimberly ☺
 • Lajszner Vivien ☺
Maci csoport:

 • Szundi Boglárka ☺
 • Kovács Hanga Róza ☺
 • Tanárki-Fülöp Sára Erzsébet
 • Kelemen Panna ☺
 • Kovács Boldizsár
 

Méhecske csoport:

 • Zsilvölgyi Lelle ☺
 • Berta Boglárka
 • Kalló Anna ☺
 • Kovács Tamara ☺
 • Makovics Barbara
Szivárvány Óvoda Deák Ferenc Tagóvoda
 • Lengyel Ábel ☺
 • Szabó-Erdélyi Zorka
 • Rohonczi Lili
 • Szuromi Zsolt
 • Kobolák Csanád
 • Csák Péter ☺
 • Kerekes Eszter
 • Villangó Léna
Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodája

( Remenyik Zsigmond út 17.)

Hóvirág csoport:

 • Bán Zoé Lili ☺
 • Király Stefánia Blanka
 • Pusztai Izabella Laura
 • Süller Korina ☺
 • Zsákay Zoé Panna ☺
 • Hevesi Konrád ☺
 1. Jó Pásztor Óvoda

(Cifrakapu tér 4.)

 • Tóth Marcell ☺
 • Farkas Kamilla ☺
 • Kovács Hanga ☺
 • Zay Melinda ☺
 • Domoszlai Léna
 • László Viktória
 • Nagy Villő ☺
 1. Benedek Elek Óvoda Bervavölgyi Tagóvoda

(Eger, I. ltp. 9.épület)

 • Novák-Szász Csenge
 • Jakab Dominik
 • Mező Orsolya Boróka ☺
 • Mező Júlia Árnika ☺
 1. Mlinkó István Óvoda Általános Iskola és Kollégium

( Klapka György út 10.)

 • Domby Károly Gyula ☺
 • Ádám Dzsesszika ☺
 • Végh Alex ☺
 • Tóth Maja ☺

 

Az aradi vértanúkra emlékezve…

Október 6-án elmentünk az osztállyal a városba, Lenkey János szülőházát és sírját felkeresni. Először jártunk a házánál, ami a Széchenyi utcában található. Eléggé rossz állapotban van, nincs felújítva. Az emléktáblán elolvastuk, hogy ebben a házban született 1807-ben. Fotón is megörökítettük, hogy itt jártunk.

Majd elsétáltunk a Kisasszony temetőbe, a sírjához, ahol megemlékeztünk hősi tetteiről, és közösen elszavaltuk a Szózatot. Kötöttünk az emlékoszlopra nemzetiszín szalagot is, ezzel kifejezve tiszteletünket iránta. Mécsest gyújtottunk, virágot tettünk a sírra. Aztán pedig egy fotót csináltunk a sírja körül.

Mindenki az osztályból csendben volt. Nekem ez a kis gyaloglás jólesett, mert mindig is érdekelt a történelem, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc.

Szeretem, amikor láthatom olyan emberek házát, sírját, akik életüket adták hazájukért. Szerintem az egész osztálynak emlékezetes marad ez a program.

 

                                                                      Béres Benedek, 8. c

Ajtódíszítés az alsóban

 1. október elején a Deák utcai épületünkben, az alsós osztályoknak meghirdettük az osztályajtó díszítő versenyünket.

A gyerekek, szülők és tanító nénik nagy lelkesedéssel kezdtek neki a közös munkának. Gyerekek és szülők gyűjtőmunkába kezdtek, majd a tanító nénik vezetésével, október 13-ig közösen feldíszítette minden alsós osztály az ajtaját.

Nagy öröm számunkra, az ajtókat látva, hogy milyen szép alkotások születtek abból, hogy gyermek, szülő, pedagógus összefogott, és közösen munkálkodtak egy szép cél eléréséért.

Köszönet az Alsós Munkaközösségnek az ötletért, és a szervezésért.

Állatok világnapja

2020. október 4-én, Assisi Szent Ferencre emlékeztünk osztályszinten. Assisi Szent Ferenc az állatok, a természet védőszentje, ezért iskolánkban ilyenkor kisállat simogatót szoktunk szervezni, és felhívjuk diákjaink figyelmét a felelős állattartásra.
Az idei évben a járványhelyzetre való tekintettel felsőben fotókészítő pályázatot hirdettünk, melynek az volt a lényege, hogy olyan fényképeket küldjenek be a gyerekek, melyen kis kedvencükkel vannak lefényképezve. Ennek eredményét nagyszünetben, iskolánk udvarán hirdettük ki.
1. hely: Tóth Balázs 7.e.
2. hely: Tóth Sándor 6.b.
3. hely: Borunkai Virág, Vincze Kinga 5.c.
Különdíjban részesült: Nyeste Csongor 5.c.; Köböl Zsoltné tanárnő, Gyöngy Attila tanár úr
Gratulálunk minden díjazottnak, és köszönjük mindenkinek a sok – sok fotót.
Az alsósok ezen a napon állatos felsőben jöttek, vagy kedvenc plüss állataikat hozták magukkal. Minden alsós osztály kis jutalomban részesült lelkesedéséért.
Köszönet minden szervezőnek a DÖK-nek, és a Napközis Munkaközösségnek.
.

A népmese napja a könyvtárban

 Óriási mesekincset hagyott ránk a múlt. A társadalmi változások révén a népmesék hagyományos útja – mellyel a hallgatóhoz juthatott – egyre szűkebb lett, azzal fenyegetve, hogy elvész. Nem a mesék halványodtak, hanem a valódi találkozások. Benedek Elek jókora csokrot gyűjtött össze és hagyott ránk ebből a sok színben pompázó világból. Több mint 100 esztendő elmúltával is csorbítatlanok érdemei. A születésnapján, szeptember 30-án a 3-5. osztályosokkal felidéztük életútját egy prezentáció segítségével, hangosan olvastak a résztvevők egy mesét, feladatlapot töltöttek ki, amelyben a meseformulák és a szólások, közmondások ismeretéről adtak számot. Néhány tanuló jelmezt is öltött, felidézve egy-egy meseszereplőt. A csoportmunka az egymásra való figyelésben is fejlesztette a tanulókat.

                                                             Csatóné Poczok Katalin, könyvtáros

Elsőáldozás

 1. szeptember 27-én, 4. osztályos tanulóink részesültek az Eukarisztia szentségében. Ezen a napon vehették magukhoz először Krisztus testét. A gyerekeket az elmúlt tanévben Vizi János atya a hittanórák keretében felkészítette a gyerekeket a szentség felvételére, valamint az első szentgyónásukra. A gyerekek a járványügyi helyzethez igazodva két csoportban, vehették magukhoz az Oltáriszentséget, a 8:30-kor, valamint a 11:30-kor kezdődő szentmiséken. Külön öröm számunkra, hogy néhányan az előző héten, megkeresztelkedtek.

Köszönjük Vizi János atyának a felkészítést, a szülőknek és a gyerekeknek a segítő együttműködést, valamint a tanító néniknek a sok – sok segítséget.

Foglaljuk imáinkba a kis elsőáldozókat, hogy az Eukarisztia minél gyakoribb vétele által Krisztus hűséges tanítványai legyenek a világban.

72 óra

72 óra kompromisszumok nélkül programban részt vettek iskolánk 5.c. osztályos tanulói, akik Vaskó Hajnalka tanárnő vezetésével. A Szmercsányi Lajos Érsekkertben az Eger patak partszakaszán vállalták, hogy összeszedik a szemetet, ezzel szebbé téve környezetünket.

Hálás köszönet a lelkes „szentimrés” diákoknak és vezetőjüknek, Vaskó Hajnalka tanárnőnek!

Évnyitó

 1. szeptember 1-jén a rendkívüli helyzetre való tekintettel a Deák utcán az alsósoknak iskolarádión keresztül nyitottuk meg a 2020/21. tanévet. Az évnyitó után Vizi János atyával külön meglátogattuk a négy elsős osztályt, akik az iskolakezdésre ceruzát és füzetet kaptak ajándékba. Ezen a napon osztottuk ki a Szent Margit díjat, amit minden évben olyan alsós osztály kap, akinek tanulmányi eredménye, magatartása, szorgalma, közösségi munkája, hitélete kiemelkedik a többi osztályétól. Erre az évre a 4. c. osztály kapta a díjat, akiknek szívből gratulálunk!

A Kossuth utcán a felsős osztályokat végigjártuk Vizi János atyával és minden osztályt külön köszöntöttünk az új tanév első napján. Felső tagozaton kiosztottuk a Szent Imre díjat, amit a 6.a. osztály érdemelt ki erre a tanévre, tanulmányi eredményével, magatartásával, szorgalmával, közösségi munkájával, hitéletével. Gratulálunk nekik!

Az osztályok köszöntésekor beszélgettünk iskolánk idei jelmondatáról: „Van itt egy gyermek…”, valamint kifejeztük örömünket, hogy hosszú idő után, újra gyermekzsivaj tölti be iskolánk épületeit. Felhívtuk a gyerekek figyelmét a járványügyi rendelkezések betartására, ami segíthet bennünket abban, hogy minél tovább iskolai keretek között folytatódjon az oktatás.

Minden diáknak, szüleiknek, intézményünk minden dolgozójának Istentől megáldott, eredményes tanévet kívánok!

Valkó Viktor

intézményvezető

Galéria

2018/2019. év

Elsős avatás és iskolagyűlés

2019. szeptember 3.

25. Éves Ünnepi Évnyitó

2019. szeptember 3.

2017/2018. év

 

Rendhagyó irodalom óra a Magyar költészet napján

2018. április 11.

 

Osztályok közötti focibajnokság

2018. február

Március 15. ünnepség

2018. március 15.

Eged-hegyi keresztút

2018. március 14.

Hamvazószerda

2018. február 14.

További képek 

Mikuláskupa

2017. december 12.

Spirit Week - Pizsama Hétfő

2017. december 11.

Spirit Week  - Iker Szerda

2017. december 13.

Mikulás ünnepség az alsó tagozaton

2017. december 6.

Adventi fellépés a Dobó téren

2017. december 4.

Állati jó karácsony!

2017. december 3.

Állati jó karácsony!

Szüreti délután

2017. október 13.

Állatok világnapja

2017. szeptember 30.

Egyházközségi nap

2017. szeptember 30.

Elsős avatás

2017. szeptember

Erdészeti nap

2017. szeptember 4.e osztály