Egészségvédelmi Hét a Szent Imre Általános Iskola Kossuth Lajos úti épületében

2017. november 13 – 17-ig a  hagyományokhoz híven megtartottuk az alsó tagozaton az egészségvédelmi hetet. Előzetes feladatként a 3. és 4. osztályosoknak egy nem mindennapi történetet kellett megfogalmazniuk az egészséges életmóddal kapcsolatban. A kis meseírók jó fantáziával rendelkeztek, hiszen a zöldségek és gyümölcsök párharcáról, a különleges gyümölcspalotáról olyan történet kerekedett, mintha a valóságban játszódna.
Minden nap egészségőrök járták az alsósok tantermeit és a tisztaságot, a rendet figyelték. Hiába volt a nagy igyekezet, az első díjat az 1.e osztály nyerte meg.
Minden nap a nagyszünetben Herperger Anita kolléganő az 1. és 2. osztályosoknak mesetornát, míg a 3. és 4. osztályosok részére pedig vitamintornát tartott. Nagyon hangulatos, zenés, több mozgásformából álló gyakorlatsort kellett elvégezni a gyerekeknek.
A napi feladatok közé tartozott az egészségügyi totó kitöltése, amihez néha felnőtt segítségére is szükség volt. A kis elsősöknek a szelektív hulladékgyűjtés fogalmával és gyakorlati hasznával is meg kellett ismerkedni. A 2. osztályosok a keresztrejtvényt oldották meg, a 3. évfolyam a teakészítés rejtelmeibe ásta be magát és különlegesen jó teákat terveztek, melyekről aztán plakátot is készítettek.
A 4.-esek pedig a vitaminok fontosságával ismerkedtek meg, majd egy feladatlap kitöltése után megbizonyosodtak a szerzett ismereteikről.
Kedden egy interaktív előadáson vettek részt az alsós diákok, ahol Dr. Szabó Enikő különleges
kísérleteket mutatott be úgy, hogy a gyerekek is aktív résztvevők voltak.
A legérdekesebb nap a csütörtök, amikor az Egri Tejipar által felajánlott vajkrémekből, joghurtokból, kefirekből, finom szendvicseket, kiváló falatokat készítettek gyermekeink. Köszönet a Szülőknek, hogy ezt a délutánt támogatták friss zöldségekkel, salátákkal és gyümölcsökkel.
Ez a hét ismét érdekes feladatokkal lepte meg az alsós kisdiákokat, ami szórakoztató, de tanulságos is volt.

Köszönet a kollegáknak, a Szülőknek és a segítőinknek.

Freistákné Mezei Zsuzsa