8.c és a 8.d a Bűvösvölgyben

2018.December 10-én (hétfőn) a 8.c és a 8.d osztály ellátogatott Budapestre, a Bűvösvölgy médiaértés-oktató központba ahol betekintést nyerhettünk a média világába. Manapság nagyon fontos az internet, mert információkkal lát el minket. Viszont veszélyes is így meg kell ismernünk a digitális világ szabályait. A Bűvösvölgy célja, hogy a központokba látogató gyerekek játszva, aktív alkotófolyamatok során tanulják meg, hogyan hat rájuk a média. Ebben egyedülálló eszközpark és képzett médiaértés-oktatók segítik őket.  

Mikor megérkeztünk egy kis épületet pillantottunk meg mely belülről tágasabb volt, mint kívülről. Miután leraktuk egy szekrénybe a táskánkat csapatokra osztottak minket és egy-egy vezetővel különböző termekbe vittek minket. A szobákban készíthettünk híradót, rádióműsort, autós kisfilmet, magazint, reklámot. A fiúk az autós filmet várták a legjobban, de a lányok is kiélhették fantáziájukat a videó készítése közben.  Az én személyes kedvencem a rádióműsor készítés, amikor is egy reggeli rövid felvételt gyártottunk. Ebben szerepelhetett vendéggel való beszélgetés, hírolvasás, időjárás jelentés, reklám, zene és egy játék. A foglalkozások után a lányok és a fiúk egy-egy külön programba vehettek részt. A lányoknál egy nő tartott egy előadást az internet veszélyeiről. Egy videót néztünk meg egy szituációról. Ha a történetben válaszúthoz értünk szavaztunk, hogy mit tegyen a szereplő majd azon a szálon folytattuk tovább.

 Nagyon érdekes és izgalmas volt a nap. Sokat tanultunk a médiáról, ami nagyban megváltoztatta a látásmódunkat ezen a téren. Ajánlom azoknak a gyerekeknek, akiket érdekel a digitális világ és olyanoknak is akik nem sokat tudnak róla mert nagyban bővülhet a tudásuk.